Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol in het beslissingsproces van de eindgebruiker.

Duurzame etiketten

Hecht uw organisatie veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? En wilt u dat de duurzaamheid van uw organisatie terugkomt in uw producten? Dat kan met onze duurzame etiketten!

Duurzame Etiketten

Hecht uw organisatie veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? En wilt u dat de duurzaamheid van uw organisatie terugkomt in uw producten? Dat kan met onze duurzame etiketten! Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol in het beslissingsproces van de eindgebruiker. U kunt daar met uw product op inspelen door de milieuvriendelijke boodschap van uw product te communiceren via duurzame etiketten. De verpakking en het etiket van uw product bepalen ten slotte de uitstraling en boodschap van uw product.

FSC®-gerecyclede etiketten

Onze milieuvriendelijke etiketten zijn gemaakt van FSC®-gerecycled papier. Hierdoor heeft uw organisatie de garantie dat de duurzame etiketten eindproducten zijn van verantwoord bosbeheer. Etiketten gemaakt van kringloop papier hebben tegenwoordig dezelfde witheid, ondoorzichtigheid en heldere uitstraling als niet-gerecycleerde etiketten. Met het toepassen van onze duurzame etiketten doet u daarom geen concessies aan de kwaliteit en uitstraling van uw product.

Waarom duurzame etiketten?

Door uw producten te voorzien van etiketten die zijn gemaakt van gerecycled papier, verkleint u de ecologische voetafdruk van uw organisatie. Gerecycled papier heeft namelijk 59% minder biobased-materiaal nodig dan regulier papier. Daarnaast vereist het productieproces van gerecycled papier 31% minder water. Tijdens het productieproces wordt ook de uitstoot van broeikasgassen verminderd met 20%. Tot slot zorgt gerecycled papier voor 16% minder afval en 18% lager energieverbruik.

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd om uw product te voorzien van duurzame etiketten? Wij bieden verschillende soorten duurzame etiketten aan met een korte levertijd, zoals vochtbestendige etiketten en etiketten die geschikt zijn voor thermal transferbedrukking. Middels onze hypermoderne HP Indigo WS 6800 digitale persen zijn wij in staat om zowel grote als kleinere oplages duurzame etiketten te drukken met de hoogste kwaliteit.

Heeft u interesse in blanco etiketten? Ook daar kan Megaflex uw organisatie in voorzien, diverse materialen, vormen en kleefkrachten zijn beschikbaar. 

Neem vrijblijvend contact met ons op om advies te ontvangen over welk duurzaam etiket het beste bij uw product past.

Megaflex  B.V.
Megaflex B.V.
Direct contact Meer weten
Offerte aanvragen